Medborgarbudget i Storvreta

Resultat av medborgarbudget

Uppsala kommun har nu utsett de vinnande bidragen inom ramen för medborgarbudget. I område 3 där Storvreta ingår tillsammans med Skyttorp, Gamla Uppsala och Vattholma, utsågs följande förslag:

  • Rensning av Fyrisån runt Ekeby kvarn och Ensta. 300 000 kronor
  • Utegym i Vattholma, i närheten av fotbollsplan. 350 000 kronor
  • Cykelpump i Skyttorp, i närheten av kyrkan. 50 000 kronor

Vad avser rensning av Fyrisån är de planerade åtgärderna koncentrerade till området i anslutning till och direkt nedströms Ekeby kvarn respektive Enstadammarna. Åtgärderna kommer troligen att genomföras under sensommaren, eventuellt i anslutning till den årliga vegetationsbeskärningen då det är samma entreprenör som kommer genomföra båda uppdragen. Det har ännu inte gjorts någon utredning om naturpåverkan men kommunen behöver lämna in en anmälan om vattenverksamhet till Länsstyrelsen där naturhänsyn är en av bedömningsgrunderna för att åtgärderna ska ska få genomföras.

Medborgarbudget är ett samlingsnamn för olika metoder som används för att involvera medborgare i beslutsprocesser om hur kommunens resurser ska användas. Det finns olika typer av dialogformer att kombinera metoden med. Metoden beskrivs ofta som en form av medbestämmande. Det betyder att du som invånare är med och lämnar förslag, prioriterar och fattar beslut.

Läs mer om medborgarbudget på Uppsala kommun webbplats.

Facebook
Twitter
EPOST
UTSKRIFT
Rulla till toppen