Storvreta församlingshem

Säsongsstart för Vattholma pastorats verksamhet

Vattholma pastorat erbjuder en rad olika aktiviteter anpassade för alla åldrar. Nedan presenteras de aktiviteter som genomförs i Storvreta församlingsgård. Vattholma patorat erbjuder även aktiviteter i ex. Vattholma och Skyttorp. Läs mer om aktiviteterna och hitta även kontaktuppgifter till de olika ledarna på Vattholma pastorats webbplats.

Öppet hus

Öppet hus, öppna lekskolan och öppna förskolan är alla småbarnsverksamheter som finns i pastoratets olika församlingar. Här kan de yngsta barnen i lugna och trygga miljöer utforska sin omgivning och alla människor i den. Öppet hus startar för höstterminen 30 augusti 2021.
Tors 09.30–12.00 0-2 år, småbarnssång (stängt 4 november pga skolaktiviteter)
Fre 09.30–13.00 alla åldrar, sångstund, grillen tas fram
Här finns möjlighet att leka och pyssla i trevliga lokaler. Här finns gemenskap, trevliga samtal och fika till självkostnadspris. Läs- och kuddrum finns.

Öppet hus i föräldraregi

Måndagar 13.00-15.30 (stängt 1 november pga skolaktiviteter)
Lokalerna på barnavdelningen är öppna för föräldrar med barn att ha ”eget öppet hus”. Ingen ordinarie personal jobbar med verksamheten, men barnlokalerna är tillgängliga att användas. Ta gärna med eget fika. Vattenkokare och microugn finns.

Musiklek i Storvreta

Vill du ha en fin stund tillsammans med ditt barn? Det lilla barnet (1-3 år) får genom sången och musiken tillsammans med sin förälder en trygg och harmonisk stund. Det är framförallt samspelet mellan barn och vuxen som är viktigt, inte hur ”vackert” du sjunger. Musikleken startar 7 september.
Tisdagar kl 09.30-10.15
Begränsat antal platser. Anmälan sker på Vattholma pastorats webbplats.

Barnkören Sångsvamparna

Barnkören Sångsvamparna från fsk och uppåt. Gruppen startar 9 september.
Torsdagar 14.00–15.00 med övning i församlingsgården.
De yngre barnen hämtas av vuxen vid skolan ca kl 13.30 och följs tillbaka efter övningen. Mellamål serveras från kl 13.30
Anmälan sker på Vattholma pastorats webbplats.

Rollspel

Torsdagar 17.00-21.00 är det rollspel för dig som går i åk 6-9 på Storvreta församlingsgård. Rollspelsträffarna startar 19 augusti.
Rollspelsgruppen är ett samarbete mellan Svenska kyrkan och Storvreta fritidsgård.

Ungdomskväll Konfa 2.0

Varannan onsdagskväll är församlingsgården i Storvreta öppen för ungdomar från 15 år och äldre. Upplägget kallar vi för Konfa 2.0 eftersom vi kommer att göra sånt som är bekant från konfa-tiden. Det blir allt från lek och stoj till vardagligt snack och djupa samtal samt avslutande andakt. Det går också bra att bara komma med och hänga! Ungdomskvällar startar 8 september.
Varannan onsdag (jämna veckor) kl. 18-21 med start 8:e september

Kyrkträffen

Gruppen för dig som är dagledig och önskar trevligt sällskap. På Kyrkträffen träffas vi under några timmar och umgås och har trevligt. Kyrkträffen är öppen för alla som är lediga på dagtid. Vi ses tisdagar varannan vecka i Storvreta församlingsgård där vi umgås och får ta del av trevliga aktiviteter såsom föreläsningar, musik och god mat. Kyrkträffen startar till hösten 21 september, med förbehåll att det inte kommer nya restriktioner. Vi träffas tisdagar, jämna veckor kl 11.00-13.00.
Läs mer om detaljprogram för hösten och om hur du anmäler dig på Vattholma pastorats webbplats.

Sy- och stickjunta

Vill du sy, sticka, virka, brodera eller annat över en enkel fika? Eller bara umgås med trevliga människor? Då är du välkommen till Storvreta församlingsgård onsdagar jämna veckor kl 18-20.30. Sy- och stickjuntan startar 8 september, med förbehåll att det inte kommer nya restriktioner. Här kan du småprata, handarbeta, hantverka och byta tips, mönster och erfarenheter.
Vi vill skapa ett andrum för dig, en chans att fylla på med energi, kanske ha en stund för dig själv utan ansvar för barn och hem, kanske bryta din ensamhet. Ta med ditt handarbete och ett glatt sinne.
Datum för hösten är 8/9, 22/9, 6/10, 20/10, 3/11, 17/11 och 1/12.
Fika finns att köpa för 20 kr. Ingen föranmälan behövs. Alla är välkomna!

Ärentunakören

Ärentunakören är en blandad kyrkokör i Ärentuna församling. Att sjunga i kör är roligt, socialt och nyttigt för både kropp och själ. Vi sjunger olika musikstilar och tonspråk, vi sjunger klassiskt, svängigt, stillsamt, visor, pop. För tre år sedan gjorde vi en körresa till Zürich, där vi sjöng i Martin Luther Kirche. 2013 medverkade vi i en gudstjänst i Svenska kyrkan i Berlin. Inför terminsstarten söker vi sångare i olika röstlägen.
Onsdagar kl 19.00–21.00 i församlingsgården i Storvreta. Kom och prova på!

Damernas

Välkommen du kvinna till Damernas. Här kan du äta en bit god mat och umgås med andra damer på Storvreta församlingsgård. Damernas startar till hösten 28 september, med förbehåll att det inte kommer nya restriktioner. Vi umgås helt enkelt över en måltid och kanske hittar du nya vänner och intressen.
Damernas träffas tisdagar udda veckor kl. 11-13.30 på församlingsgården i Storvreta. Datum för hösten är 28/9, 12/10, 26/10, 9/11 och 23/11.
Anmälan görs senast fredag veckan innan varje tillfälle till expeditionen 018-36 62 10 eller på e-post till Vattholma pastorat.
Maten är till självkostnadspris.

Gubbarna i Storvreta

Gentlemen, single, 65+ möts under terminerna torsdagar jämna veckor kl 13-15 i Församlingsgården i Storvreta. Startar för hösten 23 september, med förbehåll att det inte kommer nya restriktioner.
Hos “Gubbarna” förväntas en viss uthållighet i gruppen att äta oförändrad lunch: ärtsoppa, ugnspannkaka, kaffe – och man deltar allt efter lust och vilja, i samtal och tankeutbyte, kommenterar dagshändelserna i allmänhet, sporten i synnerhet och favoritlagen med envishet. Denna skara tillämpar frånvaroanmälan d.v.s. kan man inte komma meddelar man sig.
Nyanmälningar som läggs till adresslistan tas emot av Alf G. Lindström tel. 018-36 62 53 och av expeditionen tel. 018-36 62 10.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
EPOST
Dela på print
UTSKRIFT