Närnatur Storvreta Placetoplan

Undersökning närnatur Storvreta

I slutet av 2020 genomförde Uppsala kommun tillsammans med Botrygg och Genova en marknadsundersökning riktad till Storvretabor där målsättningen var att få ta del av invånarnas åsikter om Storvreta centrum. Informationen används just nu som ett ingångsvärde i det pågående arbetet med detaljplan. För denna undersökning användes ett digitalt verktyg med namnet Placetoplan.

Uppsala kommun använder sig nu av samma verktyg för att ta del av kommuninvånarnas åsikter om sin närnatur. Med närnatur menas grönytor och skogsområden som nås till fots eller med cykel från sin bostad. Det kommun vill undersöka är vilken natur som är värdefull för dig som invånare i din vardag. Just i denna undersökning har man valt att exkludera anlagda lekplatser.

Det pågår just nu undersökning eller dialog om närnaturen i ett antal områden runt omkring Uppsala varav Storvreta är en av dessa. I undersökningen ombeds man ange en eller flera platser som man anser vara bra av någon specifik anledning. Man ombeds även svara på ett antal frågor hur man upplever sin tillgång till närnatur, hur ofta man besöker den, hur långt man har dit, hur man tar sig dit och hur länge man brukar vistas där.

Undersökningen är tillgänglig tom 2022-04-17 och kan nås via Placetoplan webbplats. Det går även utmärkt att ta del av andras markerade platser utan att för den skull ange egna. Alla synpunkter kommer att sammanställas och presenteras vid senare tillfälle.

Facebook
Twitter
EPOST
UTSKRIFT
Rulla till toppen