VINTERLEK

- Pulkbackar och skridskoisar i Storvreta -

Åka pulka

Tipptoppen Storvreta pulkbacke

Tipptoppen

Betyg:
4/5

Storvretas bästa pulkbacke som utmanar även den våghalsige. Invid backen finns en lekpark och möjlighet till grillning. Här finns även gott om parkeringar och nära till längdskidspår.

Storvretabadet pulkbacke

Storvretabadet

Betyg:
3/5

Tre mindre backar med olika karaktär i sluttningen ner mot badplatsen. Stora ytor omkring för andra utrymmeskrävande snölekar. Parkeringsmöjlighet i närheten vid vändplanen på Stens stig.

Parkourparken Storvreta pulkbacke

Parkourparken

Betyg:
2/5

Pulkbacke som passar de mindre barnen. Alldeles intill finns parkourbanan samt öppen yta för ytrymmeskrävande snölekar. Parkeingsplatser finns i direkt anslutning vid Lyckebo förskola.

Himmelsvägen Storvreta pulkbacke

Himmelsvägen

Betyg:
2/5

Pulkbacke som passar de mindre barnen. Backen ger möjlighet att variera utmaningen genom att åka på kullens sidor. Här finns även en öppen yta för spring men begränsat med parkeringsplatser.

Pluggparadiset Storvreta pulkbacke

Pluggparadiset

Betyg:
2/5

Pulkbacke som passar de mindre barnen. Ett hundratal meter i riktning mot Stens stig & badplatsen finns ytterligare en slänt för pulkåkning. Alldeles intill finns Pluggparadisets skolgård som erbjuder utrymmen för spring och andra aktiviteter.

Solparken Fullerö pulkbacke

Solparken

Betyg:
2/5

Sluttningen från Stackmolnsvägen ner mot Solparken i Fullerö hage erbjuder pulkåkning för de mindre barnen. Ligger i anslutning till välutrustad lekpark och stora ytor för andra aktiviteter.

Åka skridsko

Storvretaskolan skridskoplan

Storvretaskolan

Betyg:
3/5

Grusplan som spolas av deltidsbrandmännen vid Storvreta brandstation och underhålls bl.a. av välvilliga fastighetsskötare. Passar skridskoåkare i alla åldrar både med och utan klubba.

Vintergatsvägen Storvreta skridskoplan

Vintergatsvägen

Betyg:
2/5

Mindre grusplan som spolas genom ideella krafter till isplan då vädret tillåter.

Solparken Fullerö skridskoplan

Solparken

Betyg:
2/5

Då vädret tillåter fryser Solparkens dammar i Fullerö hage vilka sedan underhålls av ideella krafter. Passar den mindre skridskoåkaren.

Utflykttips!

I Storvretas närhet finns det en rad olika utflyktsmål som erbjuder högkvalitativ vinterlek. Exempel på utflyktsmål är Björklinge friluftsområde som erbjuder utförsåkning, längdskidåkning, pulkåkning och härlig skridskoåkning på Långsjön. Det finns även flera olika utflyktsmål som erbjuder skridskoåkning såväl inom- som utomhus. För tips på utflyktsmål, se sidan för Utflykter.

Saknar du vinterutrustning?

Fritidsbanken

På Fritidsbanken lånar du sport- och friluftsutrustning gratis i 14 dagar. Närmsta fritidsbank finns i Gränby, Uppsala. Läs mer på Fritidsbankens webbplats.

Logo för Uppsala Kommun

På Återbruket second hand som drivs av Uppsala kommun kan du hitta begagnad vinterutrustning som blivit inlämnad i någon av Uppsala Vatten återvinningscentraler. Läs mer på Uppsala kommun webbplats.

Facebooklogo för Storvreta Köp Byt Sälj

I gruppen Storvreta – köp/byt/sälj på Facebook kan du annonsera efter den utrusning som du saknar. 

Facebooklogo för Storvreta Barnkläder Leksaker

I gruppen Storvreta Barnkläder/leksaker Köp/byt/sälj/skänk på Facebook kan du annonsera efter den utrusning som du saknar. 

Rulla till toppen