Offentlig konst i Storvreta

Offentlig konst i Storvreta

Uppsala kommun genomför i perioden 28 juni och 13 augusti en digital undersökning med fokus på Storvretas nya offentliga konst. Uppsala kommun vill med undersökningen fånga upp tankar från boende, föreningar och andra intressenter för att ta vara på vad som är Storvretas identitet och vad som kan bli utgångspunkten för ny konst när området utvecklas.

Synpunkterna som samlas in är rådgivande och kommer sammanställas i ett konstprogram som ska ligga till grund för arbetet med ny konst. Konstprogrammet kommer att presenteras under hösten 2021 och därefter läggs programmet fram för beslut i Uppsala kommuns kulturnämnd. När programmet är beslutat kommer det att fungera som underlag för beställning av ny offentlig konst för Storvreta med start våren 2022.

I den digitala undersökningen kan du svara på vad du tycker är karaktäristiskt för Storvreta, vad som skapar Storvretas identitet, vad som borde gestaltas i konst och på vilken plats detta bör ske. Du når den digitala undersökningen på denna länk (länk borttagen av Uppsala kommun).

Du kan ta del av Uppsala kommuns arbete med offentlig konst på Uppsala kommuns webbplats.

Facebook
Twitter
EPOST
UTSKRIFT
Rulla till toppen