Logo för Storvretabygdens utvecklingsråd

Information från Storvretabygdens utvecklingsråd

Denna text publiceras åt Storvretabygdens utvecklingsråd som för närvarande inte har en egen digital informationskanal.


Bakgrund

Föreningssamverkan i Storvreta har funnits i många år och 2011 bildades Storvretabygdens utvecklingsråd. Det är ett forum för alla föreningar och syftar till att främja samverkan mellan föreningar och att kunna vara en gemensam kraft och röst för utveckling av samhället. Alla föreningar i Storvreta med omnejd är välkomna att delta i Utvecklingsrådets arbete och för närvarande är ca 30 föreningar med. Vårt främsta uppdrag har varit att söka kommunala bidrag för gemensamma aktiviteter samt att hålla en öppen dialog med kommunens beslutande politiker och tjänstemän.

Ärendet

Uppsala kommun har antagit en ny policy för samverkan med föreningslivet och det fria kulturlivet samt Riktlinjer för föreningsbidrag och bidrag till fria kulturlivet, vilket bland annat innebär att den som söker ska vara en juridisk person och ha ett organisationsnummer. Utvecklingsrådet har för några år sedan beslutat att inte bilda en sådan förening, men det skulle innebära att vi inte längre kan söka bidrag för gemensamhetsaktiviteter. Det har rört sig om t.ex. om Midsommarfirande, Julbasar, Storvretadag, Fritidsgårdens utflykter, politiska möten för alla boende och partierna i fullmäktige. Utvecklingsrådets arbetsutskott har uppfattningen att det är av vikt och intresse att bilda en förening enligt kommunens krav för att fortsättningsvis kunna söka bidrag för gemensamma evenemang och kunna vara en röst för Storvreta gentemot kommunen.

Framtid

Storvretabygdens utvecklingsråd kallar till ett möte den 14 november kl 19:00 i GP-salen vid Skogsvallens idrottsplats, med representant från alla intresserade föreningar, medlemmar eller andra föreningar för att kunna fatta de beslut som behövs och via ett årsmöte kunna arbeta vidare i samma inriktning som nu, fast i en mer reglerad form. Hoppas du och din förening är intresserade av att delta i denna utveckling och formalisering av det gemensamma utvecklingsarbetet för Storvretas framtid.

För mer information, kontakta någon i Utvecklingsrådets AU.
Enligt uppdrag
Torbjörn Trolte

EDIT 2022-10-22: Inlägget uppdaterat med tid och plats för mötet 14 november.


Du kan hitta mer information om Storvretabygdens utvecklingsråd och kontaktinformation till arbetsutskottets medlemmar på sidan ”Utvecklingsrådet”.

Facebook
Twitter
EPOST
UTSKRIFT
Rulla till toppen